Ekologiskt garn, mjukt och glansfullt

Jag har låtit spinna ekologiskt garn av ullen från våra leicester- och gotlandslamm. Garnet är mjukt och glansigt och av mycket hög kvalité. Lammullen är den mjukaste ullen och garnet som spinns blir det finaste. För att få ett riktigt mjukt garn har jag dessutom blandat in 30 % lammull från finullsfår. Den ullen köpte jag från en annan ekologisk gård (KRAV) med mycket god djurhållning. Jag tycker att det är viktigt att ullen kommer från gårdar som är KRAV- certifierade för att jag med gott samvete skall kunna säga att garnet är ekologiskt. Garnet har fått sin silkighet och glans från leicester- och gotlandsullen och mjukheten från finullen. Jag lät också spinna ren finull till ett extra mjukt garn för baby och ren leicester till ett extra glansigt garn. Trots att garnet är så mjukt är det starkt. Man få ha mycket kraft i fingrarna om man inte använder sax för att dra av garnet.  Lämpliga stickor är 4  (3 1/2 – 4 1/2).

 

P1020822

 

P1010984
Ullen i papperssäckar, rensad och klar och på väg till Båvens spinnhus för att bli garn