Gotlandsfåret är ett svenskt, unikt lantrasfår, tidigare kallat för Pälsfår och nära besläktat med Gutefåret. Fåret har sitt ursprung i det gamla gotländska utegångsfåret med anor i vikingatid. Gotlandsfåret har goda modersegenskaper och ger bra slaktlamm. Efterfrågade på skinn och ullprodukter är större än tillgången. Köttet anses mört, magert och välsmakande. Skinn och ull används till hantverk och inredningsindustrin. Fårrasen är utmärkta betesdjur. De har en vacker lockig och silkig glänsande päls i olika grå nyanser från ljusaste silverfärgat till nästan svart. Huvud och ben är svarta. Utöver att gotlandsfåren ger fina pälsskinn ger de också ett mjukt och glansigt garn .Läs mer om gotlandsfåret på gotlandsfårföreningens hemsida http://www.silverlock.se/

Avel

20 st välstammade Gotlandstacklamm och ett bagglamm inköptes till gården hösten 2013. För oss, som hade vant oss vid Leicesterfåren, var detta en helt ny men trevlig bekantskap. De är mindre, mycket livligare men också mer tillgivna än Leicesterfåren.

I november och början av december betäcktes tackorna. De scannades och visade en hög dräktighet trots att de bara var 1 år. I april och maj föddes 28 lamm.