KRAV-certifierat nötkött direkt från vår gård

Höstens nötköttslådor levereras i slutet av oktober. Från och med november säljer vi infryst nötkött från höstens slakt. Styckat och paketerat, ca 10 – 15 kg kg per låda. Hör av er här eller till gun-maj.romar@telia.com  om ni är intresserade (mobil 070-7401405).

Vi slaktar och styckar våra djur vid ett KRAV-godkänt slakteri. Köttet är märkt och packat i vakuumförpackning när ni får det, färdigt för infrysning.

När köttet paketeras placeras det i en stadig kasse med bärhandtag och dragkedja i stället för i låda.

En nötköttskasse väger ca 8-15kg (1/16-dels nöt) och består av en detalj vardera av grillkött, nötstek, grytkött och nötfärs.

Priset är 178 kr/kg

 

Innehåll:

Grillkött = kött att steka i skivor (antingen entrecote, biff eller filé) 1 – 2,5 kg

Nötstek (antingen innanlår, fransyska eller rostbiff)  1 – 3 kg

Grytkött (antingen ytterlår, högrev, märgpipa eller rulle) 1 – 3 kg

Nötfärs 5 – 8 kg packat i 1-kgs förpackningar (drygt halva lådans vikt är färs)
Vi har valt att dela varje djur i 16 delar eftersom vi tror att det är lagom mängd för de flesta. Det medför att alla detaljer inte kan ingå i samma låda. I så fall skulle bitarna bli för små.

Köttet kommer att hängmöras i 7 dygn och sedan styckas och packas samma dag eller dagen innan ni får det . OBS! Köttfärsen skall frysas in direkt. För bästa mörhet kan det övriga färdigförpackade nötköttet ligga i sina vakuumförpackningar i ytterligare 14 dagar i kylskåp max +4 grader. Den sammanlagda mörningstiden blir 21 dagar. Varje låda kommer att se olika ut beroende på att stekarna är delade och att djuren är olika stora men grundprincipen är att drygt hälften av leveransen kommer att bestå av färs. Färsen är packad i 1-kgs vakuumförpackning.

 

Det går även bra att beställa 1/8, 1/4, 1/2 eller ett helt nöt. Om ni vill köpa ostyckat kött eller helfall kontakta oss för prisuppgifter.